Fejlődés

A NASLI cég termékeit a teljes spektrumú fény emberi egészségre való hatásának vizsgálatára használják, amit közép Európában immár több éve folytatnak. A fogyasztók tapasztalatai teljes mértékben pótolhatatlan forrásai a tudásnak és inspirációnak. Éppen ezért 2006 óta gyűjtjük és értékeljük ügyfeleink tapasztalatait.

A fényforrásokkal foglalkozó területek az utolsó években hatalmas fejlődésen mennek keresztül. Új források jelennek meg, a hagyományos források paraméterei javulnak és az EU szabályai miatt változik a fényforrások piaci helyzete. A fénycsövek fejlődése kéz a kézben a jár a fényforrások fejlődésével.

A fő szempont a fényforrások területén az energetikai hatékonyságra irányul. A NASLI elsősorban a fény minőségére koncentrál. Évente több száz tudományos cikket tanulmányozunk a fényforrások kutatásairól, lámpákról és előtétekről, illetve az anatómia, fiziológia és pszichológia területén lévő fényhatásokról.

Együttműködünk a fényforrások gyártóival és laboratóriumokkal világszerte. Célunk, hogy optimalizáljuk a meglévő fényforrások színminőségét, illetve hogy jobb színvisszaadási képességgel rendelkező világítást hozzunk létre, mint amilyen általában található a piacon.

Berendeztünk egy saját laboratóriumot, hogy termékeinket teszteljük és képesek legyünk új termékek fejlesztésére is. Mérjük például a fényforrások teljesítményének spektrális összetételét, mely segítségével hozzájutunk az általában szükséges paraméterekhez, mint mondjuk a Tc, Ra és egyéb változók. Így ellenőrizhetjük az új források minőségét, összehasonlíthatjuk más gyártók forrásait és így tovább.

A világítás holisztikus megközelítése

Holistic Lighting System (HLS®)

A szabványokat a megfelelőség-értékelésre egy törvényszerű minimumnak értjük, hogy megítéljük a termékről, bevezethető-e a piacon, pedig bizonyos esetekben a szabványok túl engedékenyek és sok kérdést nem is tárgyalnak. Emiatt egy saját, bővített követelményű rendszert fejlesztünk a világítás technika termékeire, amit HLS-nek nevezünk.

Rendszer a világítás zavaró tényezőinek megszüntetésére

Elektromos biztonság (LVD+)

Szigorúbb követelmények a szigetelés szempontjából, földelés, hőmérséklet tartalék, mechanikus stabilitás és védelem az elhasználódás ellen. Gondos tervezés és anyagválasztás.

Elektromágneses kompatibilitás (EMC+)

Szigorúbb határértékek a vezetett és sugárzott interferenciára. A megfelelő komponensek kiválasztása, az átgondolt belső elhelyezésük és kiegészítő szűrők használata.

Fény és annak minősége (QLI+)

Átlagon felüli módszerek a színvisszaadási minőség értékelésére. Az alapvető Ra és Tc változók mellett megadunk egy speciális Ri indexet és további adatokat. Továbbá meghatározunk egy minimális értéket ezekre a változókra.

A fény nem vizuális hatásai (NVE+)

A fény hatásának értékelése az idegrendszer aktivációja szempontjából. Bevezettük a cirkadián hatékonyság indexét Ac, ami összehasonlítja a mért fényt a nappali D65 fénnyel az emberi aktivizált idegrendszeri hatás szempontjából.