Partnereinknek

Kereskedelmi együttműködésre keresünk új partnereket.

A NASLI fényforrásokat és lámpákat a következőek számára kínáljuk:

  • gyógyászati segédeszközök forgalmazói, wellness és otthoni terápia
  • hobby és kézműves munka forgalmazóknak
  • iskolai felszerelések és berendezések forgalmazóinak
  • világítástechnikai üzletek
  • lakás és fény stúdiók
  • nagy és kis elektrotechnika kereskedelem

További kínálatunk:

  • világítástervek
  • spektrális laboratórium szolgáltatásai

Példák a NASLI termékek használatára

Iskolák

A képzőművészeti iskolákban a rajzoktatáshoz előírt fénynorma Ra ≥ 90. Ahogyan John Ott is rájött, a diákok az egészséges fényben jobban összpontosítanak és tovább maradnak éberek. A jobb szín észlelés és megkülönböztetés változatosabbá és érdekesebbé teszi a tanítást, nem utolsó sorban pedig hatásosabbá. A hideg színárnyalat a nappali fény érzetét kelti.

Óvodák

John Ott kutatásai alapján az óvodában lévő gyermekek az egészséges fényben sokkal nyugodtabbak és tovább bírnak egy tevékenységet csinálni, beleértve a hiperaktív, sokat mozgó gyerekeket. Mindemellett a telítettebb színek a gyerekeket jobban lekötik.

Háztartások

Kutatások az egész világból épp úgy, mint a saját kutatásaink, együtt a fogyasztóink hosszú távú tapasztalataival alátámasztják az egészséges világítás aktiváló hatását az emberi bioritmusra. Ezeket a természetes napi ciklusokat támogathatjuk az egészséges világítás megfelelő időzítésével, de megzavarásra nem alkalmas. Az egészséges fény reggel megkönnyíti az ébredést, és az új napba élénkebben lépünk. Nap közben aktívan és éberen tart. Este épp ellenkezőleg ajánlott 60 perccel a lefekvés kikapcsolni ezt az aktivizáló világítást és csak tompított meleg fénnyel világítani, ami hasonló hatással van ránk, mint a napnyugta: a ritmusainkat a pihenésre, regenerálásra és alvásra hangolja.

Egészségügy – vizsgálók és műtők

A norma Ra ≥ 90 értékű világítást ír elő a vizsgálóknak, műtőknek és más egészségügyi tereknek. Némely betegségek vagy állapotok diagnosztizálása attól függ, hogyan képes az egészségügyi dolgozó megkülönböztetni a színeket, például a sárgát a sárgaságnál, a hiányzó pirosat a hipoxiánál stb. Az átlagos fénycsöveknél nem kell, hogy észrevehető legyen ez az árnyalat. Az egészséges fény teljesíti a szín megkülönbözető igényeket.

Egészségügy – egyéb terek

A folyamatban lévő kutatások azt mutatják, hogy a szívbetegek jobban érzik magukat, gyorsabban felépülnek és jobban alszanak, ha napközben magasabb intenzitású fénynek vannak kitéve, mint amilyen az átlagos. Leginkább a magas kék összetevő koncentrációjú világítás vált be, hasonló a nappali és egészséges fényhez. Prof. Hollwich és dr. Wurtman kutatásai kimutatták a stressz hormonszint csökkenését a pácienseknél az egészséges fény installálása után a várótermekbe.

Fogászati rendelő és laboratórium

A norma Ra ≥ 90 értéket ír elő a fogászati rendelőkre. Sőt, a fogászati laboratóriumoknak még Tcp ≥ 6000 K is előírt. A diagnosztikánál a fogorvosnak nem csak a szövetek, folyadékok és fogak színét kell felismernie, de különféle indikátorok és segédanyagok színét is. A fogpótlásoknál az árnyalatot úgy kell megállapítani, hogy az megegyezzen a szomszédos fogakkal nappali fényben is. Amennyiben ezt a megállapítást mesterséges fény alatt végzik, a fények minél inkább hasonlítania kell a nappali fényhez, hogy az eredmény megfeleljen a páciens elvárásainak.

Idősek otthona

A legfrissebb kutatások szerint javítható az idősek életminősége és egyaránt csökkenthetőek az alvás és éjszakai gondozás gyógyszerköltségei, amennyiben az idősek napközben ki vannak téve az intenzívebb világításnak nagyobb kék összetevő részesedésével úgy, mint az egészséges fényben is található. Napközben éberebbek és önállóbbak, könnyen elszórakoztatják magukat, tevékenységnél elfáradnak, és éjszaka jobban alszanak.

Művészek és restaurátorok

A színhasonlóság megállapításához ideális a napfény, ami azonban nem mindig elérhető. Az átlagos mesterséges fény használatánál metaméria jöhet létre, más szóval az a jelenség, amikor két szín egyformának látszik, viszont a napfénynél észrevehető a különbség. Az egészséges fény alkalmas erre a célra.

Éjszakai műveletek

Az éjszakai munkánál fontos, hogy a dolgozók fenntartsák éberségüket az egész műszak alatt. A gazdag kék komponens aktiválja az idegrendszert és ezzel éberen tartja az embert. Az erősebb hideg árnyalatú világítás beszerelése után megfigyelhető a munkahibák, balesetek és hiányosságok csökkenése, valamint a hatékonyság növekedése a nappali órákban is. Az egészséges fény ezen felül jobb színészlelést is biztosít.

Munkahelyi ellenőrzések

Az olyan tevékenységek, mint a színek összehasonlítása a többszínű nyomtatásnál, vagy a színárnyalatok ellenőrzése az ipari lakkozásnál, illetve a különféle anyagok, kémiai indikátorok színértékelése nagymértékben függ a jó szín-megkülönböztetéstől. Legideálisabb természetesen a napfény, ami persze nem mindig elérhető. Itt a norma olyan mesterséges fényt ír elő, ami jól visszaadja a színeket. Az egészséges fény teljes spektrumú fényforrásai is biztosítanak ilyen világítást.