Cercetare si dezvoltare

Produsele NASLI sunt utilizate in cercetarea efectului luminii fullspectrum, care a fost lansat in Europa Centrala, cu cativa ani in urma. Experienta clientilor nostril este de neinlocuit, si mereu o sursa de informare si inspiratie. Am inceput colectarea si prelucrarea datelor de la clientii nostril, inca din anul 2006.

Domeniul surselor de iluminat s-a schimbat rapid in ultimii ani. Au aparut noi tipuri de surse, cele traditionale sunt impinse spre imbunatatirea parametrilor din ce in ce mai mult, si ca urmare a Directivei CE “bulb”, situatia de pe piata se schimba si ea. Schimbarea surselor de lumina a dus la proiectarea altor corpuri de iluminat.

In zilele noastre, obiectivul principal in legatura cu sursele de iluminat este axat pe eficienta. Noi, la NASLI ne concentram pe calitate. Noi studiem sute de articole de cercetare de la sursele de lumina, corpuri de iluminat si balasturi, pana la modul de lucru cu lumina in fiziologie, anatomie si psihologie.

Lucram cu laboratoare si producatori din mai multe tari si continente. Obiectivul nostru este de a optimiza calitatea culorii in sursele de lumina traditionale, dar de asemenea de a dezvolta noi surse de lumina si corpuri de iluminat cu un indice de redare a culorii mai ridicat decat al ofertei de pe piata.

Ne-am echipat propriul laborator pentru testarea produselor proprii pentru dezvoltare si evaluare. Putem masura densitatea spectrala si putem calcula Tc si Ra din spectrul masurat. In acest fel, putem verifica calitatea culorii luminii produselor proprii, sau, putem face comparative cu produsele altor companii.

Sistemul holistic de lumina (HLS- Holistic Light System)

Consideram ca standardele privind corpurile de iluminat respecta minimul legal, dar de asemenea credem ca aceste standard sunt prea ingaduitoare si ignora anumite probleme. Din acest motiv ne-am dezvoltat prorpiul nostrum system strict de testare a produselor de iluminat, pe care l-am numit HLS.

Siguranta electrica extinsa (LVD+) (LVD = Low Voltage Directive 2006/95/CE)

Cerinte stricte cu privire la izolare, impamantare, toleranta termica, stabilitate si durabilitate mecanica. Precizie in proiectarea si selectia componentelor.

Compatibilitate electromagnetica (EMC+)

Limite mai stricte pentru conductor si zgomotul radiatiei. Utilizarea unor componente atent selectate, cu un aspect adecvat si folosirea filtrelor suplimentare.

Lumina si calitatea acesteia (QLI+)

Metode extinse pentru evaluarea calitatii redarii culorii. In afara de clasicul Ra si Tc ne pasa de indicele special de redare Ri si alte calitati, care stabilesc valorile lor de prag.

Efectele nonvizuale ale luminii (NVE+)

Evaluarea efectelor luminii asupra sistemului nervos uman. Am introdus indicele circadian Ac, pentru a compara efectele luminii artificial cu lumina zilei D65.