Informatii de siguranta

Ce trebuie sa faceti daca se sparge o lampa

Deschideti fereastra si aerisiti imediat camera, pentru cel putin 15 minute. Stati afara din camera in aceasta perioada.

Daca lampa sparta este conectata la retea, deconectati-o mai intai de la reteaua de alimentare cu energie electrica

Purtand manusi de protectie, curatati ramasitele lampii si puneti-le intr-o punga de polietilena. Praful, poate fi strans folosind banda adeziva. Folositi un aspirator, doar in cazul in care a fost contaminat un covor.

Puneti punga cu ramasitele intr-o alta punga si scoateti-o din cladire. Aruncati-o intr-un tomberon pentru lampi fluorescente.

La final, curatati zona in care s-a spart, cu o carpa umeda.Spalati-va mainile dupa aceasta procedura. Schimbati sacul aspiratorului dupa curatare.

Note:...Notes:
Alimentele sau medicamentele care au intrat in contact direct cu ramasitele sau cu praful, sunt considerate necomestibile, si trebuie aruncate imediat.
In cazul in care este contaminat un acvariu, mutati pestii in altul, pana cand cel contaminat a fost curatat.

Ce sa faceti cu lampile expirate

Puneti lampile vechi expirate, intr-un tomberon pentru lampi fluorescente. Puteti utiliza de asemenea sistemul de colectare al deseurilor electrice, furnizat de magazinele electrice, sau folositi tomberonul special pentru lampi fluorescente.

Distribuitorul are contract cu REMA o companie de reciclare din Republica Ceha.

Lampile expirate, nu trebuie demontate, distruse, sau puse in tomberoanele pentru gunoi menajer.

Cum sa instalati corect o lampa compacta fluorescenta

Deconectati intotdeauna cablul corpului de iluminat de la reteaua electrica inainte de instalare.

Lampa compacta fluorescenta, trebuie tinuta de baza din plastic, nu de sticla. Daca se aplica presiune pe tubul de sticla, aceasta se poate sparge si poate provoca accidente.

Daca o lampa compacta fluorescenta, este instalata intr-un corp de iluminat care a fost proiectat initial pentru alt tip de surse de iluminat (ex:becuri incandescente), este important sa va asigurati ca este potrivita pentru corpul de iluminat. Trebuie verificate dimensiunile, puterea, limitarea de orbire, supraincalzirea anumitor parti ale corpului de iluminat si ale sursei de lumina.

Salile de jocuri cu bile, trebuie dotate cu corpuri de iluminat potrivite acestui scop, care sunt prevazute cu acoperitoare de protectie.