Parteneri

Cautam distribuitori.

Va oferim oportunitatea de a furniza lampi si corpuri de iluminat catre

  • Distribuitori de servicii medicale de asistenta, infrumusetare, intretinere corporala
  • Distribuitori de produse pentru lucru manual si hobby
  • Distribuitori de echipamente si asistenta didactica
  • Magazine de surse de iluminat
  • Lumini pentru acasa si birou
  • Distribuitori si magazine de echipamente electrice.

Servicii viitoare:

  • Design de iluminare pentru interior
  • Servicii spectrale de laborator

Exemple de aplicatii ale produselor NASLI

Scoli

Standardul prevede un indice de redare a culorilor Ra ≥ 90 in salile de clasa ale scolilor de arte. Dr. John Ott a constatat ca elevii se pot concentra mai bine si pentru mai mult timp, in conditii de iluminare fullspectrum. O vizibilitate mai buna a culorilor face ora de studio mai interesanta si mai vioaie, si in felul acesta, mai eficienta. Tonul rece din lumina, aduce un sentiment de asemanare cu lumina zilei.

Gradinite

Potrivit observatiilor lui John Ott, sub lumina fullspectrum, copiii sunt mai calmi si mai concentrati pentru mai mult timp atunci cand participa la o activitate. Acest lucru se aplica si pentru copiii hiperactivi si neastamparati. Culorile vibrante sunt mai interesante pentru copii.

Gospodarii

Cercetarile din intreaga lume, precum si cercetarile noastre si experienta indelungata cu clientii nostri, confirma efectul iluminarii fullspectrum asupra bioritmului uman. Aceste cicluri zilnice naturale de zi cu zi, sunt sustinute la momentul potrivit de o lumina potrivita, dar ele pot fi perturbate de o sincronizare si o lumina necorespunzatoare. Lumina fullspectrum ne ajuta sa ne trezim mai usor dimineata. De asemenea, ne mentine activi in timpul zilei. Pe de alta parte, seara este mai bine sa schimbam aceasta lumina activa cu o lumina mai calda cu aproximativ 60 de minute inainte de a merge la culcare. Acest lucru are un efect asemanator cu apusul soarelui: ritmul nostru tinde spre relaxare, odihna si somn regenerativ.

Sanatate – Sali de tratatment si chirurgie

Standardul prevede o iluminare cu Ra ≥ 90 pentru salile de tratament, operatii si alte anexe medicale. Diagnosticul depinde in anumite conditii de capacitatea personalului de a distinge culorile, de exemplu galbenul la icter, lipsa de roseata in hipoxie. Sub lumina generata de lampile fluorescente clasice (Ra 80), aceste culori pot fi dificil sau chiar imposibil de distins. Fullspectrum este un sinonim pentru rezolutie crescuta a culorii.

Sanatate – alte incaperi

Cercetarile in curs, arata ca pacientii cardiaci se simt mult mai bine, se recupereaza mai repede si dorm mai profund, daca sunt expusi la o portie suplimentara de lumina in timpul zilei, in comparatie cu standardele generale. Cele mai bune rezultate sunt observate cand este utilizata o lumina de zi imbogatita cu albastru. Experimentele Prof. Hollwich si a Dr. Wurtman, arata scaderea hormonului de stres la pacientii din salile de asteptare cu iluminare fullspectrum.

Medicina dentara si laboratoare dentare

Standardul prevede o iluminare cu Ra ≥ 90 pentru cabinetele stomatologice. O cerinta suplimentara pentru laboratoarele de tehnica dentara, este Tcp ≥ 6000 K. Stomatologul, trebuie sa distinga, nu numai culoarea tesuturilor, lichidelor si a dintilor, ci si a diversilor indicatori si ai materialelor de lucru. Culoarea lucrarii protetice, trebuie aleasa in asa fel, incat sa imite culoarea dintilor alaturati, la lumina zilei. Cand aceasta alegere se face in lumina artificiala, aceasta trebuie sa fie cat mai mult posibil apropiata de lumina soarelui, astefl incat pacientul sa fie multumit de rezultat.

Case de ingrijire medicala

Potrivit cercetarilor recente, este posibil sa imbunatatim viata persoanelor in varsta si, in acelasi timp, sa reducem cheltuielile cu medicamentele si serviciile de noapte, cu conditia ca aceste persoane sa fie supuse la o lumina imbogatita cu culoarea albastra, in timpul zilei. Oamenii sunt mai plini de viata si nu au nevoie de ajutor in timpul zilei, se bucura de anumite activitati, obosesc mai mult si, in final, dorm mai bine noaptea.

Artisti si restauratori de arta

Lumina soarelui este o lumina excelenta pentru a aprecia potrivirea culorilor, insa, aceasta nu este accesibila tot timpul si la locul potrivit. Daca s-ar folosi lumina artificiala obisnuta pentru aprecierea potrivirii culorilor, restauratorul ar putea face cu usurinta ca acestea sa para ca se potrivesc, insa, la lumina zilei, s-ar vedea diferenta. Lumina fullspectrum este o alegere grozava pentru potrivirea culorilor.

Schimbul de noapte

In timpul lucrului pe timp de noapte, este vital ca muncitorii sa fie vigilenti, pe parcursul intregului program de lucru. Lumina fullspectrum bogata in albastru, activeaza sistemul nervos uman, tinandu-l astfel mai vigilent si mai activ. A fost dovedit ca o lumina intensiv mai rece, diminueaza rata erorilor, accidentelor, combate absenteismul si creste productivitatea chiar si in timpul zilei. Lumina fullspectrum asigura o perceptie mai buna a culorilor, facand imprejurimile mai placute si mai vii.

Centre de control a calitatii

Controlul calitatii, verificarea probelor de culoare in imprimarile multicolore, evaluarea senzorilor in lacuirea industriala si evaluarea culorilor diferitelor materiale sau indicatori chimici, sunt dependente in mare masura, de proprietatea de distingere a culorilor. Din nou, lumina soarelui este o lumina ideala, dar aceasta nu este accesibila de fiecare data si oriunde. Standardul prevede o lumina artificiala cu un indice ridicat de redare a culorilor, oferit de asemenea de lumina fullspectrum.